Cotino i Carbonell neguen l’existència d’indicacions per a adjudicar l’F1

Un enginyer de camins d'una empresa que es va presentar al concurs assegura que el procediment va ser correcte.

El jutjat d'instrucció número 17 de València ha représ les declaracions als investigats
El jutjat d'instrucció número 17 de València ha représ les declaracions als investigats / Europa Press

Dos exdirectius de l'empresa pública Gestor de Transports i Ports (GTP), encarregada d'adjudicar els contractes per a la construcció del traçat del circuit urbà de Fórmula 1 de València, han declarat que no van rebre cap indicació per a dur a terme les adjudicacions.

L’exdirector dels serveis jurídics de GTP Pablo Cotino i l'exdirector gerent de GTP Antonio Carbonell han declarat davant el jutjat d'instrucció número 17 de València, que investiga les adjudicacions realitzades en 2007 i 2008 per aquesta entitat pública de la Generalitat per al disseny i construcció del circuit urbà.

Cotino ha assenyalat que totes les adjudicacions es van dur a terme sense rebre indicacions de ningú, i ha destacat que la Sindicatura de Comptes va elaborar un informe el 2007 sobre el procediment seguit en les adjudicacions que no hi va detectar anomalies. 

Per la seua banda, Carbonell ha explicat que el procediment seguit per a aquestes adjudicacions era el que marcava la conselleria de la qual depenia aquest organisme, la d'Ordenació del Territori que dirigia Josep Ramon Garcia Anton. Així mateix, ha assegurat que mai va rebre instruccions del llavors president de la Generalitat, Francisco Camps, ni del vicepresident Vicente Rambla, als quals no coneixia.

Així mateix, un enginyer de camins d'una empresa que es va presentar al concurs per a la construcció del circuit i que finalment no va resultar adjudicatària ha assenyalat que el procediment seguit va ser correcte.

El ministeri públic sospita que les empreses adjudicatàries sabien per avançat que ho anaven a ser, que van poder subornar a membres del PP per a aconseguir-ho i que van aplicar sobrecostos molt pròxims al límit legal. 

En aquesta peça consten 28 investigats, entre ells Camps, l’exvicepresident Vicente Rambla, l’exconseller Mario Flores, els exsecretaris autonòmics Victoriano Sánchez Barcáiztegui i David Serra, l’exassessora Belén Reyero i els empresaris Rafael i Tomás Martínez Berna, entre altres.

També et pot interessar

stats