Cotino aporta un informe pericial davant la jutge que l'investiga per la visita del papa

L'informe esplica que la fundació que va organitzar l'acte no era pública i no estava subjecta a la normativa de contractació.

Juan Cotino, a l'arribada a la Ciutat de la Justícia de València

L'exvicepresident del Consell, Juan Cotino, ha presentat un informe pericial per a la seua defensa durant la seua declaració judicial, en condició d'investigat, per les presumptes irregularitats en els contractes efectuats amb motiu de la visita del papa Benet XVI a València en 2006.

Cotino, que ha sigut el primer a declarar dels huit investigats en la causa, ha comparegut davant la titular del jutjat d'instrucció número 5 de València durant 20 minuts i ha respost les preguntes efectuades per la jutgessa i pel seu advocat, segons ha detallat. El document aportat, que l'ha elaborat un advocat de l'estat en excedència, avala la tesi que la Fundació V Trobada Mundial de la Família, que va signar els contractes que s'investiguen, no era una fundació del sector públic i per tant no estava subjecta a la normativa específica de contractació.

El jutjat investiga la possible comissió de delictes de prevaricació administrativa, malversació i frau a l'administració en la contractació de diversos serveis associats a la visita del papa, sense respecte a les normes generals de contractació sense concurs ni concurrència pública. La causa té el seu origen en una peça separada del cas Gürtel remesa a València pel jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata. 

Cotino no ha volgut respondre davant els periodistes a cap altra qüestió, com l'opinió sobre la naturalesa pública o privada de la citada fundació o la seua possible participació en el pagament de comissions il·legals a través d'entitats bancàries de Luxemburg, segons consta en el sumari del cas Erial, en el qual figura com investigat juntament amb l'expresident de la Generalitat i exministre Eduardo Zaplana. 

Aquest dimecres passarà pel jutjat el bisbe auxiliar de València Esteban Escudero, entre d'altres. L'expresident de la Generalitat, Francisco Camps i l'exvicepresident, Víctor Campos, tancaran el calendari de declaracions el dia 5 de juny

També et pot interessar

stats