Costa ratifica el pagament de comissions d'Ortiz per a la campanya del PP del 2007

Ricardo Costa diu que col·labora amb la justícia "com sempre" en la peça sobre comissions per adjudicacions en Ciegsa.

Ricardo Costa
Ricardo Costa / Europa Press

L'exsecretari general del PPCV Ricardo Costa ha ratificat davant del jutge el pagament de comissions per part de l'empresari Enrique Ortiz i de Rover Alcisa per l'adjudicació d'obres de l'empresa pública autonòmica Ciegsa, destinades a la campanya electoral del PP del 2007. Costa havia sigut citat a declarar com a testimoni després que denunciara, en la seua compareixença davant la Fiscalia Anticorrupció, el pagament de comissions de 500.000 euros, en lliuraments de 350.000 i 150.000 euros, per part d'empreses del constructor Enrique Ortiz i la companyia Rover Alcisa per l'adjudicació d'obres de Ciegsa, dedicada a la construcció de col·legis.

Costa ha assegurat que està col·laborant amb la justícia "com sempre". Així ho ha manifestat en declaracions als mitjans aquest dijous després d'haver prestat declaració davant del jutjat d'instrucció número 18 de València, que instrueix el cas Imelsa i el seu derivat conegut com a cas Taula, i que ha decidit obrir una nova peça separada per a investigar el presumpte pagament de comissions il·legals per part d'empreses d'Enrique Ortiz per a finançar el PPCV a canvi d'adjudicacions de l'empresa pública de construcció de col·legis Ciegsa.

L'instructor va rebutjar la petició del fiscal que aquesta peça es declarara secreta, i va citar com a testimoni Ricardo Costa. A l'eixida dels jutjats valencians, Costa ha afirmat que ha acudit a declarar per a "col·laborar amb la justícia". "Com faig sempre, des que vaig declarar en l'Audiència Nacional (en el marc del cas Gürtel) i en tots els procediments en els quals sóc citat", ha agregat.

També et pot interessar

stats