Costa demana protecció per amenaces des que va desvelar irregularitats en el PP

Ha esmentat que van ser adjudicats més de 600 milions en contractes a empresaris que hi havien realitzat aportacions.

Costa ha esmentat que van ser adjudicats més de 600 milions en contractes a empresaris que hi havien realitzat aportacions
Costa ha esmentat que van ser adjudicats més de 600 milions en contractes a empresaris que hi havien realitzat aportacions / Europa Press

L'exsecretari general del PP valencià, Ricardo Costa, ha denunciat que està rebent amenaces anònimes des que va desvelar el pagament de comissions d'empresaris per a finançar el partit, i ha demanat que se li pose protecció.

A més de relatar-ho davant del jutge del cas Bárcenas, José de la Mata, Costa ha presentat un escrit, que no ha sigut traslladat a les parts, on detalla les amenaces anònimes que, segons diu, ‘no cessen’ i que li creen una alta preocupació.

L'exsecretari general del PPCV ha comparegut davant del magistrat per les revelacions que va fer davant la fiscalia i en el judici de les activitats de la trama Gürtel a València sobre l'existència d'una comptabilitat B en el partit que llavors presidia Francisco Camps.

Rebre diners d’empresaris, una pràctica habitual

En l’interrogatori, Costa s’ha ratificat en tot el que va dir en el judici de la branca valenciana de la Gürtel, on va apuntar cap a Camps com a responsable del finançament irregular. 

L'exsecretari general del PPCV ha reiterat que, en el PP valencià, era una pràctica habitual rebre diners d'empresaris de la Comunitat Valenciana. D'això, se n'encarregava directament l'aleshores vicepresident del Consell, Víctor Campos, a qui va veure en nombroses ocasions amb sobres de diners.

Aquests diners es remetien després, del partit de València, a la seu de Génova. S'ingressaven en quantitats inferiors a 3.000 euros perquè així s'eludien les previsions de la Llei de finançament de partits polítics.

Els diners que lliuraven els empresaris eren a canvi de contractes a la Comunitat Valenciana, encara que no ha establit una relació directa entre els pagaments i els contractes adjudicats, però tots eren empresaris amb contractes en aquesta comunitat.

De fet, ha esmentat que, més de 600 milions en contractes, van ser adjudicats a empresaris que hi havien realitzat aportacions.

Un partit jerarquitzat

Així mateix, Costa ha detallat també l'organigrama de la formació valenciana i ha indicat que ell, com a secretari general, a més d'ocupar-se de l'àrea política, assumia la gestió i l'administració del partit i que, per damunt d'ell, estaven els presidents del partit, que tenen aquestes mateixes competències.

A més, ha precisat que l’estructura nacional es reproduïa de forma idèntica, perquè es tracta d'un partit jerarquitzat, i ha destacat que els gerents i tresorers territorials eren designats directament per la gerència i la tresoreria nacional i que era a ells a qui es retien comptes.

Aquest dimecres també estava prevista la compareixença, com a testimoni i a petició pròpia, de l’exalcalde de Boadilla del Monte, Arturo González Panero, El Albondiguilla, processat pels seus negocis amb la trama Gürtel i per a qui la fiscalia demana 40 anys i 9 mesos de presó. No obstant això, l'interrogatori s'ha ajornat a divendres en haver al·legat, el testimoni, motius de salut.

També et pot interessar

stats