Cospedal es va reunir en secret amb Villarejo per a tractar la situació dels casos de corrupció

Noves gravacions publicades pel diari digital 'Moncloa.com' revelen que la trobada es va produir a la seu del PP l'any 2009.

María Dolores de Cospedal
María Dolores de Cospedal / Europa Press

Les gravacions de l'excomissari Villarejo esguiten aquesta setmana l'exsecretària general del PP, María Dolores de Cospedal. En els nous àudios publicats pel diari digital Moncloa.com se sent com el seu marit, Ignacio López del Hierro, organitza una trobada a la seu del carrer de Génova entre l'expolicia i Cospedal l'any 2009. La gravació filtrada és l'abans i el després de la reunió, per la qual cosa no es descarten noves revelacions sobre el contingut d'aquella trobada en què, segons el diari digital, també es va parlar de la situació judicial dels casos de corrupció.

Villarejo arriba i se'n va del quarter popular a Madrid en un cotxe camuflat. Al final de la trobada, s'escolta com María Dolores de Cospedal li indica que aniran per l'ascensor directament al garatge de l'edifici.

En les últimes hores, Moncloa.com ha publicat diverses informacions que apunten que l'excomissari va informar l'exconseller Juan Cotino sobre operacions policials que s'anaven a desplegar contra el PP per casos de corrupció, en concret Gürtel i Brugal. El mateix Villarejo ho relata obertament en una conversació amb López del Hierro, en què li explica que va avisar Juan Cotino que el seu nebot, Vicente Cotino, es desfera del material compromés.

María Dolores de Cospedal ha reconegut a través d'un comunicat aquestes converses i ha explicat que "no van canviar gens les instruccions dels casos". Des de PSOE i Ciutadans han exigit al president del PP, Pablo Casado, que demane explicacions a Cospedal, i Podem parla de l'existència "d'una maquinària de fang".

També et pot interessar

stats