Cospedal: "Rajoy no dimitirà perquè això no garantiria que el PP continuara en el govern"

Sánchez obté els vots necessaris perquè la moció prospere amb 180 vots.

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, realitza declaracions a la premsa al Congrés
La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, realitza declaracions a la premsa al Congrés / Chema Moya (Efe)

La secretària general del Partit Popular, María Dolores de Cospedal, ha afirmat en una compareixença al Congrés dels Diputats que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, no dimitirà abans de la votació de la moció de censura. Cospedal ha afegit que la dimissió de Rajoy "seria estèril perquè no garantiria que el PP continuara en el govern".

Amb els suports anunciats pels grups a la cambra, Pedro Sánchez té garantits els vots perquè la moció de censura siga aprovada. Serà la primera vegada que una moció de censura prospere a Espanya.

En la darrera intervenció de la jornada, Pablo Iglesias ha reafirmat el vot afirmatiu de Podem i les confluències a la moció de censura. "Aconseguirem un dels nostres principals objectius: traure els corruptes i netejar les institucions", ha afirmat. El líder de Podem ha lamentat que el candidat socialista no haja exposat un pla de govern durant la sessió de hui i ha exigit a Sánchez un "govern ampli, ja que amb 84 diputats no es pot governar".

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha explicitat la negativa de Ciutadans a votar la moció de censura i ha recordat a Rajoy que "té una darrera opció per a eixir de la crisi institucional que pateix Espanya, que és presentar la dimissió". Rivera ha criticat durament el discurs de Sánchez i li ha retret els suports dels partits independentistes per tirar endavant la moció.

Per la seua part, el portaveu d'Esquerra Republicana en el Congrés, Joan Tardà, ha anunciat el suport dels republicans a la moció de censura presentada per Pedro Sánchez. "El nostre és un rebuig a Rajoy i no un suport a Sánchez", ha afirmat. Tardà ha destacat que, malgrat el suport del PSOE a l'aplicació de l'article 155, hi ha grans diferències entre un govern del PSOE sustentat per Podem i un govern del Partit Popular i Ciutadans. El diputat d'Esquerra ha destacat que, "amb Gürtel, per primera vegada no es condemnen per corrupció persones, sinó un partit polític". Tardà ha exigit al candidat, Pedro Sánchez, una nova etapa de diàleg amb Catalunya.

També et pot interessar

stats