Cospedal nega pagaments a Villarejo

Noves gravacions revelen que l'excomissari hauria investigat els populars Javier Arenas i Gerardo Galeote.

Els periodistes pregunten a l'exsecretària general del PP, María Dolores de Cospedal
Els periodistes pregunten a l'exsecretària general del PP, María Dolores de Cospedal / Efe

L'exsecretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha assegurat que no van pagar a l'excomissari Villarejo, que no hi va haver aportació d'informació i que ella complia la seua "obligació".

En declaracions a la COPE, Cospedal ha fet al·lusió als últims àudios divulgats per Moncloa.com, segons els quals va tractar d'obtindre informació sobre el seu company de partit i exministre de Treball Javier Arenas.

Aquest nou lliurament de les gravacions entre l'excomissari José Manuel Villarejo, María Dolores de Cospedal i el seu marit, Ignacio López del Hierro, apunta a més investigacions de l'exnúmero dos del PP a alguns companys de partit. Així ho ha fet públic el digital Moncloa.com.

Amb anterioritat ja s'havien conegut altres àudios en què Cospedal li ordenava investigar Bárcenas o fer "treballs puntuals". Aquesta vegada és López del Hierro qui hauria encarregat a Villarejo, en el 2009, elaborar un dossier sobre el vicesecretari nacional del PP, Javier Arenas, i l'exeurodiputat Gerardo Galeote.

Les gravacions les van fer en una trobada secreta dels tres al despatx de Cospedal a la seu de Gènova, on Villarejo confessa a l'interlocutor que Arenas està donant suport a Bárcenas i que defén els seus interessos a través del despatx d'advocats que dirigeix el seu germà a Sevilla.  

L'encàrrec consistia a investigar el pas d'Arenas per la  Fundació d'Estudis Europeus, creada pel PP el 1994, que segons Moncloa.com es va integrar en la FAES durant els primers passos de la investigació judicial per la Gürtel. 

Arenas va ocupar la presidència d'aquesta fundació a mitjan 2009, alhora que Galeote ocupava la vicepresidència i Bárcenas exercia com a tresorer. En una filtració anterior, Villarejo assegurava que Arenas, llavors portaveu en el Senat, estava filtrant informació per a defendre Bárcenas i, com assenyalava en aquells dies l'aleshores comissari, "el que està clar és que està donant suport a Luis Bárcenas a mort. Però a mort".

A més, Cospedal ha dit que se sent amb el suport del president del partit, Pablo Casado i, pel que fa al seu futur, ha assenyalat que "mai" s'ha referit als seus plans polítics i que no ho farà "precisament ara, condicionada per aquest cas".

També et pot interessar

stats