Cospedal dimiteix de l'executiva del PP després dels àudios de Villarejo

L’exsecretària general mantindrà l'escó de diputada al Congrés

L'exsecretària general del PP, María Dolores de Cospedal, eixint de la darrera sessió de control al Congrés
L'exsecretària general del PP, María Dolores de Cospedal, eixint de la darrera sessió de control al Congrés / Fernando Villar (Efe)

L’exsecretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha anunciat aquest dilluns, a través d’un comunicat, que renuncia a la condició de membre de l’executiva del PP. Cospedal diu que ha pres la decisió davant dels atacs per les converses amb l’excomissari José Manuel Villarejo que s’han conegut aquests últims dies, i per a evitar que es traslladen al seu partit. 

La renúncia, que ha estat comunicada al president del PP Pablo Casado, no implica la pèrdua de l'escó de diputada al Congrés. En el comunicat, María Dolores de Cospedal ha reiterat que no ha mentit mai sobre el fet que coneguera Villarejo i que haguera mantingut algunes reunions amb ell. "Sempre ho vaig fer i continue pensant que era la meua obligació com a secretària general, per tenir tota la informació suficient sobre els fets que pogueren perjudicar la meua formació", ha dit. 

L'exsecretària general ha denunciat les "manipulacions" sobre les gravacions, que "ofereixen una imatge distorsionada de la realitat" i que són "extractes editats que només volen perjudicar i danyar la meua imatge personal, que no vull que es trasllade al Partit Popular". 

El PSOE li demana que deixe l'escó

Després de conéixer-ne la renúncia, el ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha dit que el que ha de fer Cospedal és renunciar al seu escó per les seues "martingales" en les diferents institucions, que fan que li siga molt difícil "mantindre una vida pública". 

En roda de premsa, Ábalos ha dit que la renúncia és "un gest menor", però ha remarcat que ara "ha d'assumir responsabilitats davant la ciutadania, la justícia, la política i les institucions". 

També et pot interessar

stats