Cospedal deixa el seu escó al Congrés dels Diputats

Ho fa per a “evitar atacs contra el PP” després de la polèmica pels enregistraments de Villarejo.

L'ex secretària general del PP María Dolores de Cospedal, en el seu escó del Congrés
L'ex secretària general del PP María Dolores de Cospedal, en el seu escó del Congrés / Fenando Villar (Efe)

L'antiga secretària general del PP i exministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, ha anunciat que deixa l'escó al Congrés dels Diputats després de la polèmica pels enregistraments de l’excomissari José Manuel Villarejo difoses pel digital Moncloa.com.

"Hui deixe l'escó. Ho faig per a evitar atacs al Partit Popular, per molt injustificats que siguen, sobretot quan estem en un important procés electoral a Andalusia", ha dit l'expresidenta de Castella-la Manxa a través del seu compte de Twitter.

Cospedal, a través del seu compte en la xarxa social, ha demanat als companys del PP que "tanquen files davant de les injustícies" i ha assegurat que es va equivocar demanant al seu marit, Ignacio López del Hierro, que ajudara en una interlocució que "no era fàcil" amb l’excomissari.

La decisió de deixar l’escó arriba dos dies després d'anunciar Cospedal la renúncia al seu lloc en el Comité Executiu Nacional del PP

"Mai vaig pensar que ho anara a fer en un ambient així [...] No he fet res del que em puga avergonyir però, després de reflexionar-ho més, he volgut avançar la decisió uns dies", ha afegit, després d'admetre que, encara que ha comés "molts errors" en la vida, la seua interlocució amb Villarejo fa nou anys "no és un d'aquests".

En la nota, on demana perdó als companys del PP de Castella-la Manxa, Cospedal reitera l'"absoluta tranquil·litat de consciència" davant del que va fer.

Casado assegura que l'“honra” la seua “lliure” decisió

El president del PP, Pablo Casado, ha assegurat que a Cospedal l'"honra" la decisió "lliure i personal" de deixar l’escó. A més, ha afegit que "ja es podrien aplicar" aquest criteri el govern espanyol i el PSOE

Casado ha agraït la labor de Cospedal en el PP durant aquests anys de servei públic i ha recalcat que la decisió ha sigut "generosa i responsable", pensant en el partit "abans que en els interessos personals". 

Substitut en el Congrés

A falta de confirmació oficial de qui ocuparà l'escó en el Congrés, el següent en la llista del PP per Toledo és Francisco Vañó, que ja va ser diputat en l'onzena legislatura.

El Grup Popular també haurà de substituir Cospedal com a membre de la Diputació Permanent i haurà de proposar un nou president de la comissió d'afers estrangers de la cambra, càrrec que fins ara ocupava l'exsecretària general. 

També et pot interessar

stats