Cospedal assegura que el PP no ha obtingut "cap benefici econòmic" amb la Gürtel

La ministra de Defensa amenaça de querellar-se contra el PSOE per acusar-la de fals testimoniatge.

María Dolores de Cospedal, abans de comparéixer davant la Comissió del Congrés que investiga el suposat finançament il·legal del PP
María Dolores de Cospedal, abans de comparéixer davant la Comissió del Congrés que investiga el suposat finançament il·legal del PP / Javier Lizón (PP)

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha subratllat que el seu partit no pot ser considerat partícip a títol lucratiu, com apunta la sentència del cas Gürtel, perquè no va obtindre "cap benefici econòmic" pels delictes comesos pels condemnats en aquest procés.

Durant la seua compareixença en la comissió del Congrés que investiga el presumpte finançament il·legal del PP, Cospedal ha negat haver cobrat sobresous en negre i ha insistit que el partit recorrerà contra la sentència.

Segons la ministra de Defensa, la sentència de l'Audiència Nacional sobre Gürtel "no hauria d'haver entrat" en "els papers famosos", ja que aquest punt és "objecte d'una altra causa separada". 

A més, la secretària general del PP ha amenaçat el diputat socialista Artemi Rallo amb una querella per acusar-la de fals testimoniatge en el marc de la comissió d’investigació del finançament del seu partit.

Cospedal ha recordat, a més, que l'únic partit condemnat per finançament il·legal ha sigut el PSOE. També s'ha referit a sentències com la dels GAL.

Per a la secretària general del PP, el gran perjudicat de l'actuació de "determinades persones" dins de la trama Gürtel ha sigut el mateix partit.

La ministra de Defensa ha assenyalat que els populars, tot i que respecten les resolucions judicials, no estan d'acord amb el que diu la sentència de Gürtel "pel que fa al PP", i ha subratllat que no nega el que afirma la resolució judicial "en relació amb uns altres".

Cospedal ha assenyalat que acudia a "defensar l'honorabilitat" del seu partit quan entrava a la comissió. També ha recalcat que la sentència admet que el partit no tenia coneixement dels delictes comesos pel fet de considerar-lo partícip a títol lucratiu, 

Però, a més, ha insistit que els populars consideren que ni tan sols mereixen aquesta qualificació, perquè no tenien planificats els actes jutjats i, per tant, no van rebre "cap benefici econòmic derivat dels delictes".

També et pot interessar

stats