Cosidó assenyala que no s'ha plantejat dimitir per la polèmica de la renovació del CGPJ

El Senat manté la renovació de l'organisme judicial però suspendrà el procés si no hi ha candidats.

El mandat dels actuals vocals conclou el pròxim 4 de desembre
El mandat dels actuals vocals conclou el pròxim 4 de desembre / Europa Press

El portaveu del PP en el Senat, Ignacio Cosidó, ha declarat aquest dimarts, després de la Junta de Portaveus, que no s'ha plantejat dimitir pel conflicte obert sobre la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

El portaveu del PP ha repetit diverses vegades que sent que té el suport del president del PP, Pablo Casado, i del seu grup parlamentari, i que no s'ha plantejat dimitir perquè no es considera responsable del que està ocorrent. En el PP, segons Cosidó, es prenen les decisions "amb independència del que reclamen altres partits". La majoria de grups del Senat havia demanat el seu cessament o dimissió.

Cosidó ha tornat a lamentar que haja transcendit al públic un missatge escrit per a ser llegit en privat pels parlamentaris, un text que va enviar el dissabte a la nit als senadors en què defenia el pacte. Tot i això, ha defés que el procés de renovació del CGPJ va quedar contaminat per la filtració del nom de Marchena per part del govern espanyol, principal responsable, al seu juí, de com han acabat les negociacions. Tampoc la "interlocució", que s'ha dut a terme amb la ministra de Justícia, Dolores Delgado, "ha sigut l'adequada", ha afegit.

El portaveu ha explicat que ha parlat amb Casado en conéixer-se aquest matí la renúncia de Marchena a presidir el CGPJ, una carta en la qual s'aparta d'aquest procés i de l'acord polític que estava decidint la composició del Consell i la seua presidència.

Cosidó ha donat per trencat el pacte amb el PSOE i ha anunciat la retirada dels quatre candidats presentats ja en el Senat per a ser triats vocals.

El Senat manté en marxa, de moment, la renovació del Consell, a l'espera d'esdeveniments: si efectivament no hi ha candidats amb possibilitat de ser triats per tres cinquenes parts de la cambra legislativa, se suspendrà el procés. El mandat dels actuals vocals conclou el pròxim 4 de desembre.

També et pot interessar

stats