Les Corts validaran aquesta setmana tres decrets llei relacionats amb la Covid-19

Dijous es reprenen les sessions de control al president de la Generalitat, paralitzades per la tramitació dels pressupostos del 2021.

Hemicicle de les Corts
Hemicicle de les Corts / Rober Solsona (Europa Press)

El ple de les Corts validarà aquesta setmana tres decrets llei relacionats amb la Covid-19.

Durant la sessió de dimecres es debatrà i votarà la convalidació del decret llei de mesures per a indemnitzar les empreses dedicades al transport públic interurbà de viatgers per carretera, que contempla 26 milions d'euros per a compensar la reducció d'ingressos durant la crisi sanitària.

L'orde del dia del ple inclou també la convalidació del decret llei del Consell per a l'habilitació del fons valencià de resiliència, dins del fons d'instruments financers de la Comunitat Valenciana (Fininval), que destinarà 10,1 milions d'euros per a ajudes a empreses dels sectors més afectats, com el comerç, l'oci, la restauració, l'hoteleria, la indústria i el transport.

De la mateixa manera, es votarà la convalidació del decret llei de mesures compensatòries per l'esforç realitzat pel personal sanitari i sociosanitari integrat dins del Sistema Valencià de Salut i del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, que contempla destinar 43 milions d'euros a gratificar-los pel seu treball durant el primer estat d'alarma.

A més, el dijous es reprendran les sessions de control al president de la Generalitat, Ximo Puig, que no se celebren des del passat 29 d'octubre perquè les Corts han estat centrades en la tramitació dels pressupostos per a 2021.

Comissió especial d'estudi sobre el risc d'inundacions al Baix Segura

Aquest dilluns, l'activitat parlamentària també inclou la reunió de la comissió d'estudi sobre el risc d'inundacions al Baix Segura, on compareixeran representants de l'Agència Espanyola de Meteorologia (Aemet) i del Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM).

També et pot interessar

stats