Les Corts tomben el control parental de Vox

Tots els grups rebutgen la proposta de la formació d'extrema dreta que Ferri (Compromís) ha arribat a qualificar de "merda".

La diputada de Vox a l'Assemblea de Madrid, Rocío Monsterio, a les Corts
19 de febrer 2020 - 22:47

Les Corts han rebutjat aquest dimecres la proposta de Vox d'incorporar a la Comunitat Valenciana el control parental que s'ha aprovat a la regió de Múrcia i contra la qual acaba de recórrer judicialment el govern espanyol. 

El Botànic al complet, PP i Ciutadans han rebutjat la iniciativa, que ha arribat a qualificar de "merda" el portaveu de Compromís, Fran Ferri, vestit amb una samarreta amb el lema «Queer Power». De "pseudopolítica" i de "debat artificial" per a fer soroll als mitjans l'ha definida Carlos Gracia, de Ciutadans, qui ha arribat a posar una bandera LGTBi al seu escó. per la seua part, Beatriz Gascó, del PP, l'ha qualificada de "completament inviable" i ha retret a la formació d'extrema dreta les "lliçons de moral". 

Ana Besalduch, del PSOE considera que s'inventa un problema que no existeix i Cristina Cabezo, d'Unides Podem, ha destacat com a vergonyós debatre la proposta després de la concentració per a condemnar l'últim assassinat per violència masclista a Moraira (Marina Alta).

Monasterio, testimoni del rebuig

Com sol ser habitual la formació d'extrema dreta s'ha desmarcat de la pancarta condemnatòria. En aquesta ocasió, en companyia de la portaveu a l'Assemblea de Madrid, Rocío Monasterio, que ha visitat les Corts en suport als companys. Abans del ple ha denunciat "l'adoctrinament del pancatalanisme" i ha cridat a "donar la batalla per l'educació". La líder de Vox no ha pogut veure progressar la proposta a l'hemicle, on ha sigut obsequiada amb una quadre amb l'arc de Sant Martí per part de la portaveu de Podem. 

Des de la bancada de l'extrema dreta, Llanos Massó havia justificat la proposta com una ferramenta contra "el projecte d'enginyeria social de l'esquerra" i per a protegir els menors "de discursos ideològics i sectaris". 

També et pot interessar

stats