Les Corts reprenen les compareixences dels consellers per a informar dels pressupostos

Aquest dilluns, Rafa Climent, Elena Cebrián, María José Salvador i Vicent Marzà expliquen els comptes que gestionaran els seus departaments.

Els consellers reprenen la ronda de compareixences a Les Corts per a informar de la partida dels pressupostos 2019
Els consellers reprenen la ronda de compareixences a Les Corts per a informar de la partida dels pressupostos 2019 / Europa Press

Les Corts Valencianes reprenen la ronda de compareixences dels consellers per a informar de la partida dels pressupostos destinada als departaments respectius per a 2019, segons l'acord signat entre els integrants del pacte del Botànic el 30 d'octubre.

Aquest dilluns es reprenen les compareixences que iniciaren divendres les titulars de Justícia i Sanitat, Gabriela Bravo i Ana Barceló, amb la intervenció del conseller d'Economia. Rafael Climent explicarà els detalls dels comptes del seu departament, gestionarà 444,9 milions d'euros, un 13,7% més que enguany. Després compareixerà la titular d'Agricultura i Medi Ambient, Elena Cebrián, que administrarà 404,35 milions, un 14,3% més.

Dilluns de vesprada serà el torn de la consellera d'Habitatge i Obres Públiques, María José Salvador, amb un pressupost de 516,8 milions (un 32,8% més); i del titular d'Educació i Cultura, Vicent Marzà, que gestionarà 5.121,6 milions d'euros (un 7,1% més) en una cartera que representa el 23,2% del pressupost total de la Generalitat.

Les compareixences parlamentàries finalitzaran dimarts. La jornada arrancarà amb la intervenció del conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, que gestiona un pressupost de 51,9 milions d'euros (un 12% més), seguit de la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, que administra 1.528,2 milions (un 27,7% més).

Tancarà la sessió, de vesprada, el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, per a explicar els comptes del seu departament (332,32 milions; un 10% més) i les línies principals del pressupost total de la Generalitat, que ascendeix a 16.796,8 milions, un 9,9% més.

Dijous finalitzarà el termini perquè els grups parlamentaris presenten esmenes a totalitat al projecte de llei de pressupostos per al 2019, i divendres serà l'últim dia per a fer el mateix amb la coneguda Llei d'acompanyament dels pressupostos.

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha refermat la voluntat de presentar un recurs contenciós administratiu contra els pressupostos valencians si no ixen endavant les esmenes del PP a les Corts.

També et pot interessar

stats