Les Corts reclamen uns pressupostos que contemplen l'agenda valenciana

En una declaració institucional signada per tots els grups parlamentaris, exigeixen al govern central la presentació dels comptes com més prompte millor.

Les Corts reclamen uns pressupostos que contemplen l\'agenda valenciana
Les Corts reclamen uns pressupostos que contemplen l'agenda valenciana

Les Corts han reclamat al govern espanyol la presentació d'un projecte dels pressupostos generals on es contemple l'agenda valenciana, com més prompte millor. Així ho ha arreplegat la declaració institucional, promoguda per Compromís i signada per tots els grups parlamentaris, que s'ha llegit aquest dijous en la sessió de control. 

El text recorda que les Corts han aprovat “nombroses resolucions i declaracions institucionals reclamant que els Pressupostos Generals de l'Estat garantisquen un nivell d'inversions just per a la Comunitat Valenciana i exigint la revisió del sistema de finançament”.

Així mateix, assenyala que, per a “revertir la discriminació històrica” que han patit els valencians, es necessiten uns pressupostos que responguen a les reivindicacions que han manifestat reiteradament els representants del poble valencià en diferents resolucions i declaracions institucionals.

Perquè açò siga possible, afig la proposta, és necessari, en primer lloc, que es presente davant el Congrés un projecte de pressupostos, en compliment de la Constitució, i en segona instància, que aquest responga “al principi d'igualtat i de no discriminació”, amb un tracte just cap a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats