Les Corts rebutgen tornar al Consell la llei del joc, tal com demanava el PP

La normativa continuarà la seua tramitació parlamentària.

Sessió parlamentària de les Corts d’aquest dijous. Inma Caballer
Sessió parlamentària de les Corts d’aquest dijous. Inma Caballer

El ple de les Corts ha rebutjat tornar al Consell el projecte de llei del joc de la Comunitat Valenciana, tal com havia reclamat el Grup Popular. D’aquesta manera, la normativa continuarà la seua tramitació parlamentària.

Els populars havien presentat una esmena a la totalitat de la llei en considerar que, encara que la vigent normativa data de 1988 i és necessària la seua actualització, crea un marc legal que no garanteix la seguretat jurídica.

Els partits del Botànic han defensat que la llei protegirà els més vulnerables davant el joc, com són els menors i els ludòpates, amb un model que defensa les persones i no “a uns poderosos als quals poc els importa la salut dels ciutadans”.

El projecte de llei del joc, aprovat pel ple del Consell a finals d’octubre, reforça la protecció dels menors i ludòpates, elimina “monopolis injustificables i inexplicables” en el sector dels casinos i legalitza per primera vegada les apostes en el món de la pilota valenciana.

La norma prohibeix l’accés generalitzat de menors i persones inscrites en el Registre d’Exclosos d’Accés al Joc en tots els locals de joc, i endureix les sancions als locals que permeten aquesta entrada.

També et pot interessar

stats