Les Corts rebutgen la proposta d'un pla contra la contaminació de platges

També han votat en contra de derogar la llei de plurilingüisme i limitar les subvencions públiques.

Les Corts Valencianes, aquest dimecres
Les Corts Valencianes, aquest dimecres / À Punt NTC

Les Corts han rebutjat una moció del PP que demanava que el Consell elaborara un pla d'infraestructures hidràuliques urgent per als municipis afectats pels tancaments de platges a causa de bacteris fecals, i que certificara la legalitat de les estacions cloradores instal·lades en sèquies que desemboquen a les platges.

La iniciativa, que s'ha debatut aquest dimecres en el ple, ha rebut el suport del PP, Ciutadans i Vox, que han criticat la gestió del Consell en la contaminació per bacteris fecals, i el vot en contra dels partits del Botànic, que han afirmat que l'executiu ha actuat amb diligència i ja s'està fent el que demana el text.

Crítiques per la col·locació de pastilles de clor

La moció, l’ha defesa la diputada del PP Elisa Díaz, que ha explicat que aquest estiu s'han tancat "més platges que mai i més vegades que mai" per presència de bacteris fecals, i ha acusat el Consell de "posar pegats", com "tirar pastilles de clor que converteixen les platges en piscines". Díaz ha acusat el Botànic de reduir un 90% la inversió en obres hidràuliques de sanejament.

El diputat de Ciutadans Eduardo del Pozo ha afirmat que la consellera de Medi Ambient, Mireia Mollà, "passarà a la història com donya Cloradora" i l’ha instada a "assumir els errors" per autoritzar la col·locació de pastilles de clor "a l'abast de xiquets i sense control". Per la seua banda, José Luis Aguirre, de Vox, ha afirmat que la consellera Mollà s'està "carregant el turisme".

El Botànic acusa el PP de fer demagògia

Des del Botànic el diputat socialista Paco Gil ha acusat el PP de "sobreactuar" i de ser "experts en la inoportunitat", perquè el que proposen "ja està en el punt de mira del Consell, però de manera més ambiciosa". La diputada de Compromís Graciela Ferrer també ha acusat el PP de "fer demagògia" amb l'aigua i ha defès el Consell per la seua "diligència, transparència i eficàcia".

Beatriz Gascó, d’Unides Podem, ha dit que el Consell ja ha posat remei i iniciat les tasques perquè no es torne a produir aquest problema de contaminació; ha destacat que s'han multiplicat les anàlisis i les inspeccions, i que les cloradores s'han instal·lat sobre la base de criteris tècnics i eficàcia.

Rebutgen derogar la llei de plurilingüisme

D'altra banda, les Corts han rebutjat una iniciativa de Ciutadans que demanava derogar la llei de plurilingüisme i prohibir subvencions a entitats que busquen alterar la identitat, els símbols i els valors consolidats en l'Estatut d'Autonomia, així com trencar el marc comú de convivència i l'orde constitucional.

La proposta, defesa per la diputada de Ciutadans Mercedes Ventura en el ple de la cambra, ha rebut el suport del PP, però ha sigut rebutjada amb els vots del PSPV, Compromís, Unides Podem i Vox. Ventura ha qualificat “d’inaudit" que entitats com Acció Cultural del País Valencià (ACPV) o Escola Valenciana, que al seu juí "atempten contra els símbols reconeguts" en l'Estatut d'Autonomia o promouen manifestacions de "menyspreu a la dignitat d'Espanya", reben diners de tots els valencians.

També et pot interessar

stats