Les Corts rebutgen limitar per llei els alts càrrecs i els eventuals de la Generalitat

La iniciativa del PP tractava d'"adaptar l'estructura de l'administració a la verdadera realitat", segons Rubén Ibáñez.

El diputat popular Rubén Ibáñez durant la seua intervenció
El diputat popular Rubén Ibáñez durant la seua intervenció / Les Corts

El PSPV, Compromís i Unides Podem han rebutjat a les Corts una proposta del PP per a modificar la llei de pressupostos per a 2019 amb l'objectiu de limitar el nombre de personal eventual i els alts càrrecs de la Generalitat.

La iniciativa, que ha comptat amb el suport de Ciutadans i Vox, proposava que mentre la Comunitat Valenciana no complisca l'objectiu d'estabilitat pressupostària fixat pel govern espanyol, el personal eventual al servei de la Generalitat no supere el nombre màxim de 74 llocs, i que els alts càrrecs no passen de 89.

El diputat popular Rubén Ibáñez ha defés que la iniciativa tracta d'"adaptar l'estructura de l'administració a la verdadera realitat", perquè a tothom sap que "vivim temps econòmics complicats", i abans que retallar drets dels ciutadans, ha dit, és necessari "retallar l'administració".

Els grups del Botànic han qualificat de "demagògica" una iniciativa que té vocació permanent, però s'emmarca en una llei que té una vigència anual, a més de criticar el poc "impacte econòmic" que tindria la mesura i la limitació que suposa per a l'autogovern valencià.

També et pot interessar

stats