Les Corts rebutgen les esmenes a la totalitat de la llei d'acompanyament dels pressupostos

PP, Cs i Vox critiquen que aquesta norma no abaixa impostos, i que no inclou mesures fiscals per a atraure inversions i crear ocupació.

VÍDEO | Les Corts rebutgen les esmenes a la totalitat de la llei d\'acompanyament dels pressupostos

Les Corts han rebutjat, amb els vots de PSPV, Compromís i Unides Podem, les tres esmenes a la totalitat de la llei d'acompanyament dels pressupostos presentades pels grups de l’oposició.

PP, Ciutadans i Vox han criticat aquesta llei perquè consideren que no abaixa impostos, i que no inclou mesures fiscals per a atraure inversions i crear ocupació. Han considerat que les mesures contingudes en aquesta llei no contribueixen a solucionar els problemes dels valencians, mentre es creen més “canongies” i es posen obstacles a les inversions.

El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, ha defensat que la norma té un "marcat caràcter social i d'impuls econòmic" i que conté les mesures necessàries per a fer efectives les polítiques socials, promoure l'activitat econòmica i fer "més eficaç" i "més transparent" la gestió de l'administració.

La portaveu adjunta del PP, Eva Ortiz, ha denunciat les 147 pàgines d'esmenes parcials que els partits del Botànic han presentat per a introduir canvis legislatius "investits de legalitat", però "sense filtres, sense controls i sense fiscalització". Ortiz considera que la llei posa obstacles a la inversió, com la modificació de la llei de carreteres per a impedir el projecte Port Mediterrani.

El diputat de Ciutadans Toni Woodward considera que només la modificació de lleis aprovades la legislatura passada seria motiu suficient per a presentar una esmena a la totalitat. Woodward  ha criticat la política fiscal del Consell i que s’elimine l'impost de successions només a les empreses i no al conjunt de la ciutadania. 

Des de Compromís, el seu portaveu parlamentari, Fran Ferri, ha defensat que les lleis d'acompanyament elaborades pel Botànic han tingut un clar objectiu, "millorar la vida dels valencians". 

El portaveu adjunt de Vox, José María Llanos, ha denunciat que aquesta llei d'acompanyament dona cobertura a un "pressupost fictici, irrealitzable i merament electoralista", i només "acompanya la pobresa i al 'm'ho emporte tot'", perquè introdueix canvis legislatius que escapen "del control normal de les deliberacions i el debat".

També et pot interessar

stats