Les Corts promouen modificar la llei de senadors territorials

Així s'evitarà que, si tornen a coincidir eleccions autonòmiques i generals, es queden sense nomenar els representants.

Les Corts promouen modificar la llei de senadors territorials
Les Corts promouen modificar la llei de senadors territorials

Tots els grups de les Corts, excepte Vox, han presentat una proposició de llei per a modificar la llei valenciana de senadors territorials.

L'objectiu d'aquesta proposta és, principalment, evitar que torne a passar que, si coincideixen eleccions autonòmiques i generals, la Comunitat Valenciana no puga nomenar als seus representants. La proposta també vol eliminar els supòsits de revocació dels senadors que es van introduir en la modificació aprovada el 2016, i que van ser declarats inconstitucionals i nuls per sentència del Tribunal Constitucional el 2017.

Amb això, es corregiria la "distorsió en la representació" que es va produir a l'abril, quan per primera vegada en la història de l'autogovern valencià van coincidir les eleccions generals i autonòmiques, fet que va comportar la dissolució de les dues cambres alhora i el final del mandat dels parlamentaris. Quan després de les eleccions generals va arribar el moment de constituir el nou Senat, les Corts de la nova legislatura no havien tingut temps de nomenar els seus cinc senadors territorials, i aquests, en conseqüència, no van poder prendre possessió quan es va constituir la cambra alta i ho van haver de fer més tard.

També et pot interessar

stats