Les Corts inicien el debat de les esmenes parcials als pressupostos

Aquesta és la penúltima fase prèvia a l'aprovació definitiva dels comptes autonòmics abans de Nadal.

Imatge d'arxiu de l'hemicicle de les Corts
Imatge d'arxiu de l'hemicicle de les Corts / Corts Valencianes

La tramitació de la llei de pressupostos de la Generalitat per a 2021 continua avançant i se sotmetrà dilluns, dimarts i dimecres a debat en la comissió d'economia, pressupostos i hisenda, en què es tractaran les esmenes parcials.

Aquest procés va començar enmig de la polèmica entre el conseller Vicent Soler i la vicepresidenta Mónica Oltra amb motiu de la partida per a la Conselleria d'Igualtat que dirigeix Oltra. Després de la correcció d'errors que pujava a 21 milions el pressupost per a la Conselleria d'Igualtat, la vicepresidenta ha definit l'ambient actual com una "normalitat millorada".

Aquesta fase de la tramitació parlamentària arriba després d'haver superat àmpliament el debat de les esmenes a la totalitat, que només van presentar Vox i el PP i que es van rebutjar amb els 52 vots del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem) i els 18 de Ciutadans.

La formació que lidera Toni Cantó ha adquirit protagonisme en els últims mesos a causa de la negociació amb el Consell per a "millorar" els comptes. Tot i que al Congrés ja s'ha anunciat el vot en contra, el partit encara no ha definit el sentit del vot en el cas valencià.

Els comptes de 2021 del Consell segueixen els passos de la llei d'acompanyament, que ja va passar per la comissió fa dues setmanes. La sessió en què es debatran l'aprovació de les dues normes se celebrarà entre el 21 i el 23 de desembre.

També et pot interessar

stats