Les Corts elegiran els senadors territorials el 26 de juny

Els cinc proposats són Joan Lerma i Josefina Bueno (PSPV), Alberto Fabra (PP), Carles Mulet (Compromís) i Emilio Argüeso (Cs).

D'esquerra a dreta i de dalt a baix: Alberto Fabra (PP), Carles Mulet (Compromís), Josefina Bueno (PSPV), Joan Lerma (PSPV) i Emilio Argüeso (Cs).
D'esquerra a dreta i de dalt a baix: Alberto Fabra (PP), Carles Mulet (Compromís), Josefina Bueno (PSPV), Joan Lerma (PSPV) i Emilio Argüeso (Cs).

Les Corts Valencianes celebraran el pròxim 26 de juny un ple específic per a elegir els cinc senadors territorials. Així ho ha acordat aquest dimarts la junta de síndics després que els diferents grups polítics han proposat els seus candidats a la cambra alta. 

Al PSPV-PSOE li correspon proposar dos senadors territorials com a guanyador de les eleccions autonòmiques del passat 28 d'abril, i els seus candidats són l'expresident de la Generalitat Joan Lerma i la doctora en filosofia Josefina Bueno. Com a suplents ha proposat María Luisa Navarro i Vicent Gil. 

Per la seua banda, el PP ha presentat el també expresident de la Generalitat Alberto Fabra i com a suplent a Antonio Clemente. Compromís ha proposat Carles Mulet i com a suplent Dolors Pérez. Finalment, Ciutadans ha proposat com a senador territorial l'exdiputat autonòmic Emilio Argüeso, i com a suplent Luis Crisol. Tots els candidats excepte Argüeso repetirien en la cambra alta, on ja van representar la Comunitat Valenciana en l'anterior legislatura. 

El Senat resultant de les eleccions generals del 28 d'abril es va constituir el passat 21 de maig sense els cinc senadors territorials valencians, ja que la coincidència el mateix dia de les eleccions generals i les autonòmiques a la Comunitat Valenciana no va permetre que les Corts elegiren els seus senadors. Aquest dimarts s'ha reunit la comissió encarregada d'estudiar les candidatures presentades i emetre el dictamen favorable.

Actualment, les Corts es troben fora del seu període ordinari de sessions, però tot i això, s'ha convocat un ple específic el pròxim 26 de juny per tal que els senadors territorials puguen ocupar els càrrecs. Una vegada siguen proclamats, el president de les Corts, Enric Morera, informarà la presidència del Senat i expedirà les credencials amb què s'acreditaran davant la cambra alta. 

També et pot interessar

stats