Les Corts elegeixen els senadors territorials

Una vegada proclamats, el president de les Corts informarà la presidència del Senat i expedirà les credencials amb què s'hi acreditaran.

Les Corts elegeixen els senadors territorials
Les Corts elegeixen els senadors territorials

Les Corts elegeixen aquest dimecres els cinc senadors territorials de la Comunitat Valenciana en el tercer ple d’aquesta legislatura després que els diferents grups polítics han proposat els seus candidats a la cambra alta.

Al PSPV-PSOE li correspon proposar dos senadors territorials com a guanyador de les eleccions autonòmiques del passat 28 d'abril, i els seus candidats són l'expresident de la Generalitat Joan Lerma i la doctora en filosofia Josefina Bueno. Com a suplents ha elegit María Luisa Navarro i Vicent Gil.

Per la seua banda, el PP ha presentat el també expresident de la Generalitat Alberto Fabra i com a suplent Antonio Clemente. Compromís ha proposat Carles Mulet i com a suplent Dolors Pérez. Finalment, Ciutadans ha proposat com a senador territorial l'exdiputat autonòmic Emilio Argüeso, i com a suplent Luis Crisol. Tots els candidats, excepte Argüeso, repetirien en la cambra alta, on ja van representar la Comunitat Valenciana en l'anterior legislatura.

El Senat resultant de les eleccions generals del 28 d'abril es va constituir el passat 21 de maig sense els cinc senadors territorials valencians, ja que la coincidència el mateix dia de les eleccions generals i les autonòmiques a la Comunitat Valenciana no va permetre que les Corts elegiren els seus senadors. Aquest dimarts s'ha reunit la comissió encarregada d'estudiar les candidatures presentades i emetre el dictamen favorable.

La comissió de l'Estatut del Diputat va determinar que les candidatures presentades complien els requisits establit. Després d’això, es va convocar el ple, tot i que les Corts es troben fora del seu període ordinari de sessions, per tal que els senadors territorials puguen ocupar els càrrecs.

Una vegada siguen proclamats, el president de les Corts, Enric Morera, informarà la presidència del Senat i expedirà les credencials amb què s'acreditaran davant la cambra alta.

Presa de possessió de Naiara Davó i Michel Montaner

El ple també inclourà la presa de possessió de la nova diputada del grup Unides Podem-Esquerra Unida, Naiara Davó, que també en serà la síndica. Així, cobrirà la vacant deixada per Rubén Martínez Dalmau, que va renunciar a l'acta de diputat per a centrar-se en les tasques de vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

L'alcalde de Xirivella, Michel Montaner, prendrà possessió de l'escó en susbstitució d'Alfred Boix, que va presentar la seua renúncia per a ser secretari autonòmic de Presidència de la Generalitat.

També et pot interessar

stats