Les Corts demanen que s'incremente el parc públic d'habitatge

L’objectiu és tindre més capacitat de resposta davant casos d'emergència per causa d'execucions hipotecàries.

Les Corts demanen que s\'incremente el parc públic d\'habitatge
Les Corts demanen que s'incremente el parc públic d'habitatge

El ple de les Corts  ha aprovat instar el Consell a incrementar el parc públic d'habitatges de la Generalitat. L’objectiu és disposar de més capacitat de resposta davant casos d'emergència per causa d'execucions hipotecàries.

La proposta demana també que s'impulsen serveis d'intermediació en procediments de desnonament, mitjançant la col·laboració amb col·legis d'advocats, cooperatives d'assessorament jurídic en matèria d'habitatge i administracions locals, per a aconseguir "més casos favorables".

L'acord reclama, a més, que es millore l'execució pressupostària de la Conselleria d'Habitatge i que s'incremente progressivament el finançament de les matèries previstes en la llei de la funció social de l'habitatge. També que s'augmente la part autonòmica per a finançar ajudes al lloguer d'habitatges.

Finalment, exigeix aprovar una nova carta de serveis d'habitatge i recuperar els habitatges de titularitat de la Generalitat ocupats quan els llogaters no estiguen en situació d'exclusió social o d’especial vulnerabilitat econòmica, per a posar-los a la disposició de la població en lloguer social.

La iniciativa, presentada pel PP i la redacció final de la qual s'ha acordat amb Unides Podem, ha tingut el suport de tots els grups tret de Vox. La formació d’ultradreta ha votat en contra, ja que considera que la llei de la funció social de l'habitatge que planteja desenvolupar aquest acord té "punts comunistes i lapida la propietat privada".

També et pot interessar

stats