Les Corts demanen al govern espanyol que autoritze l'eixida de l'Open Arms

Foment té retingut el vaixell humanitari al port de Barcelona perquè considera que no compleix una sèrie de qüestions jurídiques.

El buc de l'ONG Open Arms està atracat al port de Barcelona
El buc de l'ONG Open Arms està atracat al port de Barcelona

Suport unànime de tots els grups parlamentaris de les Corts aquest dimecres a una declaració institucional presentada per Compromís, que exigeix al govern central que autoritze l'eixida al mar del buc humanitari Open Arms per a continuar les seues tasques de rescat al Mediterrani. 

La Capitania Marítima del port de Barcelona, que depén del Ministeri de Foment, no li dona autorització per a abandonar el port perquè considera que no compleix una sèrie de qüestions jurídiques internacionals. 

La diputada de Compromís, Isaura Navarro, ha indicat que, d'aquesta manera, des de les Corts, es dona suport a la política humanitària que sempre ha defensat el Consell, "que els vaixells vinguen ací". 

Crisi humanitària

Navarro ha advertit que s'està en una situació d'absoluta "crisi humanitària", i considera necessari que el govern de l'Estat "rectifique" la seua postura per "arbitrària i per mancar de base legal".  

Des de l'any 2000 són ja 20.000 les persones que han mort en les aigües del Mediterrani, 3.300 només l'any passat, segons ha destacat la diputada de Compromís.

El buc Open Arms va ser premiat pel Parlament Europeu per la seua labor humanitària.

També et pot interessar

stats