Les Corts demanen al govern que complisca el Tractat sobre Comerç d'Armes

La iniciativa, que parteix del Grup Socialista, demana també promoure una proposta legislativa jurídica vinculant en matèria d'empreses, drets humans i medi ambient.

Europa Press
Europa Press

Les Corts han aprovat per unanimitat instar al govern a complir amb el Tractat sobre el Comerç d'Armes de l'ONU. El Tractat prohibeix l'exportació d'armes convencionals si el país venedor sap o té cap sospita que es poden utilitzar potencialment per a crims de guerra.

Aquests moviments en les Corts es manifesten després que Sánchez haja decidit mantindre les exportacions d’armes espanyoles a l’Aràbia Saudita.

La iniciativa també ha demanat promoure una proposta legislativa jurídicament relacionada en matèria d'empreses, drets humans i medi ambient per a imposar sancions en el cas de violació de les regulacions establides d'obligat compliment.

Durant el debat d'aquesta iniciativa, la diputada del PP Verónica Marcos ha acusat Compromís d'aprofitar aquesta proposta per a posar en una dificultat el seu soci de govern, el PSPV, i intentar que aquest partit "es posicione sobre la venda d'armes a l’Aràbia Saudita". L'esmena de Compromís plantejava instar el govern a complir de forma immediata el Tractat sobre el Comerç d'Armes de l'ONU com ocorre actualment amb l'Aràbia Saudita. No obstant això, la referència al país àrab ha sigut eliminada de l'acord, que finalment ha aconseguit el consens de tots els grups.

També et pot interessar

stats