Les Corts demanen al Consell un pla estratègic sobre la violència filioparental

En la iniciativa se sol·liciten ajudes integrals per a l'atenció de tot el grup familiar implicat.

Comissió d'Igualtat de les Corts. Inma Caballer
Comissió d'Igualtat de les Corts. Inma Caballer

La comissió d'Igualtat de les Corts ha aprovat per unanimitat que la Conselleria d'Igualtat elabore un pla estratègic per a afrontar el problema de la violència filioparental, amb dades de la fiscalia i d'experts en temes sanitaris, educatius i de serveis socials comunitaris.

La iniciativa, presentada pel Partit Popular i aprovada finalment amb una redacció consensuada amb Podem, l'ha defesa la diputada del PP Sagrario Sánchez, qui ha explicat que aquesta violència "és una realitat visible que a vegades queda oculta, ja que els pares no solen denunciar els fills, ja siga per vergonya o per por".

En la iniciativa se sol·liciten també ajudes integrals, inclòs l'assessorament legal, per a l'atenció del conjunt del grup familiar implicat i la seua assistència amb personal especialitzat una vegada que es detecte el problema. A més, demanen que es garantisca en els centres educatius, a través dels coordinadors d'igualtat i mediació, la formació en la resolució de conflictes.

Segons la diputada, en 2017 hi ha hagut un augment del 7% dels casos de violència filioparental a Espanya, i a la Comunitat Valenciana es van registrar 783 casos.

D'altra banda, la comissió ha aprovat instar el Consell a oferir cursos de formació sobre perspectiva de gènere als professionals sanitaris, per a millorar els diagnòstics i que aquests s'adeqüen millor als problemes de les dones, especialment en les malalties de salut mental.

També et pot interessar

stats