Les Corts demanen al Consell que es pronuncie sobre el futur de Vaersa

L'acord ha partit d'una moció del PP sobre la qual s'ha consensuat una redacció diferent amb el PSPV i Compromís.

La iniciativa planteja que traslladen els informes a tots els grups parlamentaris
La iniciativa planteja que traslladen els informes a tots els grups parlamentaris

El ple de Les Corts ha aprovat per unanimitat aquest dimecres demanar a l'Advocacia de la Generalitat i a la Intervenció que, en un termini màxim de tres mesos, emeta el seu criteri sobre la possibilitat que Vaersa passe a ser una entitat pública empresarial.

L'acord, que ha partit d'una moció del Partit Popular sobre la qual finalment s'ha consensuat una redacció diferent amb els socialistes i Compromís, també demana que la Generalitat es pronuncie sobre les formes en què Vaersa pot constituir-se amb personalitat jurídica, per a donar estabilitat i seguretat laboral als treballadors.

Així mateix, se sol·licita que s'analitze la forma legal i ajustada als acords amb els representants dels treballadors que permeta consolidar l'actual plantilla en treballadors fixos com un element de millora de les condicions de treball i l'estabilitat laboral.

La iniciativa planteja a més que traslladen els informes a tots els grups parlamentaris i als sindicats representants dels treballadors i que, després de la seua emissió, es consulte a aquests sindicats quin és el canvi de l'empresa legalment possible que consideren més viable.

Finalment, es demana que, mentre no s'efectue aquest canvi, es finalitzen els treballs per a actualitzar les tarifes d'obres i pel reconeixement de categories professionals i complements específics del personal de Vaersa.

També et pot interessar

stats