Les Corts declaren l'emergència feminista i cobreixen vacants en diversos òrgans

Puig respon en l'última sessió de control de l'any a preguntes sobre el preacord PSOE-Unides Podem, els ERO i la investigació al seu germà

Les Corts declaren l\'emergència feminista i cobreixen vacants en diversos òrgans
Les Corts declaren l'emergència feminista i cobreixen vacants en diversos òrgans
28 de novembre 2019 - 07:30

L'últim ple ordinari del període de sessions, abans del que se celebrarà per a donar llum verda als pressupostos de la Generalitat de 2020 entre el 18 i el 20 de desembre, aprovarà, aquest dijous, la declaració d'alerta feminista a la Comunitat Valenciana. La iniciativa compta amb l'aval i la signatura dels grups PSPV, Unides Podem, PP i Ciutadans; i amb el vot en contra de Vox.

Entre els punts del dia de la sessió també es vota l'elecció d'Ángel Luna com a síndic de greuges, i es pretén cobrir les vacants en el Consell Rector de la radiotelevisió autonòmica amb el nomenament de Marc Pallarés, Vicente Cutanda i Rosa Yagüe i en el Consell Valencià de Cultura, en què s'ha proposat l'actriu i exdiputada de Podem, Rosana Pastor.

Última sessió de control a Ximo Puig

La sessió ordinària d'aquest dijous comença amb la compareixença del president de la Generalitat, Ximo Puig, per a respondre les preguntes dels grups parlamentaris sobre els diferents assumptes que ocupen l'agenda política del govern del Botànic. Serà l'última abans que acabe l'any.

Entre les principals preocupacions que atendrà s'espera que responga les preguntes de Naiara Davó, d'Unides Podem, sobre el preacord entre PSOE i Unides Podem per al govern central; les d'Ana Vega, de Vox, sobre la sentència dels ERO d'Andalusia; les d'Isabel Bonig, del PP, sobre la investigació al seu germà per les ajudes al valencià; les de Toni Cantó, de Ciutadans, sobre els becaris de la Generalitat i, finalment, les de Fran Ferri, de Compromís, sobre les prioritats del Consell o la reforma tributària del Botànic.

També et pot interessar

stats