Les Corts debatran la proposició no de llei de Vox sobre el control parental

Es votaran també dues propostes del PP per a investigar les ajudes als germans de Puig i la gestió dels centres de menors.

Ple de les Corts en imatge d’arxiu - I. Caballer (Europa Press)
Ple de les Corts en imatge d’arxiu - I. Caballer (Europa Press)

El ple de les Corts de la pròxima setmana debatrà, entre altres qüestions, la proposició no de llei de Vox que proposa instaurar el control parental en els centres educatius de la Comunitat Valenciana. La finalitat és que es necessite el consentiment exprés dels pares o tutors per a qualsevol activitat amb contingut de valors ètics, morals, socials o cívics.

En declaracions prèvies, el portaveu socialista en les Corts, Manolo Mata, i el portaveu de Compromís en les Corts, Fran Ferri, han assegurat que el control parental no arribarà al territori valencià “mentre hi haja Botànic".

El parlament valencià també abordarà la reforma del finançament autonòmic i la reclamació de l'IVA pendent de pagament de 2017. Aquesta última proposició, presentada pel Partit Popular, al·ludeix a la via judicial si no s'abonen els 281 milions a les autonomies. Mentrestant, els grups del Botànic insten a reclamar aquesta quantitat políticament.

Així mateix, també s'abordarà a instàncies de Ciutadans la contaminació per plàstics al Mediterrani, així com la defensa del sector primari valencià per Unides Podem i la proposta del PSPV perquè el 2021 siga l'Any Berlanga.

D’altra banda, es votaran dues comissions d’investigació plantejades pel Partit Popular. Una d'elles demana investigar les ajudes donades "des de diferents àrees als germans de Ximo Puig", i una altra, abordar el "descontrol" en els centres de menors, segons han apuntat els populars.

També et pot interessar

stats