Les Corts debaten les esmenes de totalitat a la llei d'acompanyament als pressupostos

PP, Ciutadans i Vox demanen retornar-la al Consell perquè, segons diuen, no soluciona els problemes de la Comunitat Valenciana.

Hemicicle de les Corts
Hemicicle de les Corts

El ple de les Corts debat aquest dilluns les esmenes que han presentat el PP, Ciutadans i Vox contra la coneguda com a llei d'acompanyament, complementària als pressupostos de la Generalitat, i que regula matèries en política econòmica. Es voten tres dies després que la cambra rebutjara les esmenes de totalitat d'aquestes tres formacions als pressupostos de la Generalitat per a 2020.

El PP considera que la llei d'acompanyament no contempla “cap mesura expansiva, ni rebaixa impositiva, que contribuïsca a millorar la situació econòmica dels valencians”. Critica també que les propostes que inclou no suposaran “un impacte positiu, directe o indirecte” en l'economia valenciana i que crea “confusió normativa”.

Segons Ciutadans, les mesures i modificacions de la norma no solucionen els principals problemes del poble valencià i tenen “poca o nul·la vinculació econòmica” amb la llei de pressupostos. A més, asseguren que manca de les mesures fiscals socials i financeres concretes per a evitar el despoblament de les zones rurals de la Comunitat Valenciana.

Vox opina que ni la llei d'acompanyament ni la de pressupostos solucionaran els problemes dels valencians perquè no comporten “cap benefici ni rebaixa fiscal per a la ciutadania”. Diuen, d'altra banda, que no aporten tampoc cap suport per a millorar el funcionament de les empreses, pimes i autònoms.

Candidatures al Consell Rector de la CVMC

Aquest dilluns també finalitza el termini de presentació de candidatures al Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) dels consellers que han conclòs el mandat. Compromís ja ha proposat l'economista Rosa Yagüe per a substituir Rafa Xambó, triat el 2016. Les propostes de candidatures necessiten la signatura de dos grups parlamentaris i perquè s'aproven cal majoria de tres cinquens.

També et pot interessar

stats