Les Corts debaten les esmenes als pressupostos aquesta setmana

El Partit Popular i Vox consideren que els comptes no atenen la realitat econòmica i social de la Comunitat Valenciana.

El conseller d'Hicenda, Vicent Soler, a les Corts
El conseller d'Hicenda, Vicent Soler, a les Corts

Aquest dimarts, es debaten a les Corts les esmenes als pressupostos de 2021 del Consell. Unes esmenes a la totalitat dels comptes públics presentades pel Partit Popular i Vox, perquè consideren que els pressupostos no atenen la realitat econòmica i social de la Comunitat Valenciana. Per la seua banda, Ciutadans allunya el seu suport als comptes, no estan d'acord amb la reforma tributària que ha plantejat el Botànic i han establit com a línia roja una pujada dels impostos, per això sí que han presentat una esmena a la totalitat de la llei d'acompanyament.

Per la seua banda, la portaveu d'Unides Podem a les Corts, Naiara Davó, puntualitza que la pujada dels impostos és “als grans patrimonis i a aquells que més tenen”. Compromís i Unides Podem insisteixen que tenen prou majoria per a aprovar els pressupostos.

Així també ho considera el Grup Socialista, que argumenta que els impostos no s'apugen per a les classes mitjanes i baixes. I intentarà en la tramitació parlamentària atraure el suport de Ciutadans

El ple començarà amb la presentació dels pressupostos de 2021 per part del conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, que arriben a 25.627 milions d'euros, un 11,3% més que els d'enguany. Segons, el Consell són uns comptes “expansiu i ambiciosos”, dissenyats per a combatre la pandèmia i impulsar la reactivació econòmica i social.

La tramitació dels pressupostos continuarà amb el rebuig PP i Vox mitjançant les esmenes que han presentat i està previst que s'aproven el 23 de desembre.

També et pot interessar

stats