Les Corts debaten les esmenes als pressupostos de la Generalitat del 2020

Els grups de l’oposició (PP, Ciutadans i Vox) defensen la retirada del projecte.

Les Corts debaten les esmenes als pressupostos de la Generalitat del 2020
Les Corts debaten les esmenes als pressupostos de la Generalitat del 2020

El ple del les Corts debat des d'aquest matí les esmenes a la totalitat que han presentat els grups parlamentaris del PP, Ciutadans i Vox, al projecte de pressupostos de la Generalitat per a l'any que ve. Com que els grups que donen suport al Consell el PSPV, Compromís i Unides Podem són majoria, la petició del bloc de l'oposició perquè siguen retirats no tirarà endavant. Els comptes de la Generalitat per al pròxim exercici superen els 23 mil milions d'euros.

Els grups de l’oposició defensen les esmenes a la totalitat, d’uns pressupostos que consideren “irreals, ficticis i imprudents”. El debat continuarà el dilluns 18 de novembre. 

Segons publica el Butlletí Oficial de les Corts, els tres grups demanen la retirada dels comptes públics i critiquen qüestions com la previsió de despeses, perquè el Consell inclou els 1.325 milions que reivindica per l’infrafinançament. 

Les Corts debatran les esmenes plantejades per l'oposició a la totalitat dels pressupostos del 2020 i a la llei de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera i d'organització de la Generalitat, la coneguda com llei d'acompanyament.

El govern valencià va presentar el 31 setembre, últim dia de termini, els comptes que proposa per al pròxim exercici, amb un import global de 23.021,9 milions d'euros., dels quals 16.970 milions són per a despesa no financera. Això representa una pujada de l'1,6% respecte d'enguany.

D'aquesta manera es va posar en marxa la tramitació de la llei de pressupostos de la Generalitat per al 2020 que, d'acord amb el calendari previst, s'allargarà com és habitual fins a mitjan desembre. Abans, els comptes hauran de superar la votació de les tres esmenes a la totalitat, amb les quals l'oposició demana que els comptes siguen retornats al Consell.

També et pot interessar

stats