Les Corts debaten el decret del parc públic de vivendes i el que comptabilitza les prestacions per a rendes baixes

Els grups parlamentaris també tractaran el decret sobre les mesures urgents de serveis socials per als afectats per la Covid-19.

Imatge de l'hemicicle de les Corts en un ple de mitjans de juny
Imatge de l'hemicicle de les Corts en un ple de mitjans de juny / Corts

El ple de les Corts aborda aquest dimecres, en una sessió extraordinària, si convalida o deroga quatre decrets llei del Consell, entre els quals hi ha el que contempla l’ampliació el parc públic de vivendes i el que permet compatibilitzar la renda valenciana d’inclusió, que concedeix la Generalitat, i l’ingrés mínim vital, que atorga el govern.

El primer dels decrets que abordaran els grups parlamentaris serà el de les mesures urgents en matèria de serveis socials i de suport al tercer sector d’acció social per a la Covid-19, que permet anticipar les subvencions a les entitats que treballen en aquest àmbit.

Posteriorment es debatrà el decret que modifica la llei de la renda valenciana d’inclusió, amb la finalitat de permetre “l’acoblament urgent i necessari” d’aquesta norma amb el reial decret que estableix l’ingrés mínim vital, aprovat fa unes setmanes pel govern espanyol i que pot beneficiar vora 40.000 valencians.

El següent punt que abordaran els grups parlamentaris a l’hemicicle serà la convalidació o derogació de decret de la Conselleria d’Habitatge per a l’ampliació d’habitatge públic a la Comunitat Valenciana mitjançant els drets de tanteig i retracte. Els socialistes consideren que el decret és “millorable” i l’oposició vol que es tramite com a projecte de llei per a poder presentar esmenes.

En la sessió extraordinària d’aquest dimecres també es debatrà el decret de mesures excepcionals per a facilitar la convocatòria i reunió dels òrgans socials i l’eficàcia dels acords de les entitats cooperatives valencianes. El ple finalitzarà amb l’elecció de tres membres del Consell Rector de l’Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària.

També et pot interessar

stats