Les Corts convoquen un ple específic sobre el coronavirus aquest dijous

Puig compareixerà per a informar de la situació i de les mesures per a evitar més contagis i frenar l’impacte de la crisi.

Les Corts convoquen un ple específic sobre el coronavirus aquest dijous
Les Corts convoquen un ple específic sobre el coronavirus aquest dijous

Les Corts han acordat desconvocar el ple ordinari d’aquest dimecres i dijous, així com les dues comissions que estaven previstes per a aquesta setmana, i convocar per a aquest dijous un ple específic perquè el president de la Generalitat, Ximo Puig, informe de les mesures adoptades pel coronavirus.

Així ho han decidit la mesa i la junta de síndics de les Corts, que han justificat la desconvocatòria del ple ordinari per a garantir la pluralitat davant l’absència d’un grup de la cambra. De fet, els diputats de Vox han informat que treballaran des de casa després que el dirigent nacional del partit Javier Ortega Smith haja donat positiu en Covid-19.

El president de les Corts, Enric Morera, ha avançat que si es donara algun cas positiu a les Corts, s'adaptaria "la vida de la casa amb el vot telemàtic o altres circumstàncies a la nova realitat amb unitat, rigor i seguint els consells tècnics que ens donen des dels organismes de Sanitat".

Morera ha explicat que el format del plenari començarà amb una comunicació explicativa del cap del Consell i una fixació de posicions dels grups parlamentaris, primer el PP i Ciutadans, i després els grups del Botànic. Hi haurà torns de rèplica i finalitzarà el president de la Generalitat.

Segons Morera, amb aquest ple es dona el missatge a la ciutadania que s'està treballant. Com que és un plenari de deliberació i no de votació, "els diputats de Vox no podran participar" des de sa casa, ha indicat.

Aquest ple específic sobre el coronavirus l’ha sol·licitat aquest dimecres el president de la Generalitat, Ximo Puig. L’objectiu és informar de la situació actual de l’epidèmia a la Comunitat Valenciana i de les mesures adoptades per a evitar un augment de contagis i frenar l’impacte desfavorable de la crisi.

En l’escrit, presentat a primera hora en el registre de les Corts, el president assenyala que vol exposar en un ple específic les mesures que està adoptant el Consell per a evitar que puge el nombre de persones contagiades i per a garantir l’atenció integral de les persones que tenen el virus. Així mateix, assenyala que vol plantejar com frenar els “impactes desfavorables” que puguen derivar-se’n per a l’economia valenciana.

També et pot interessar

stats