Les Corts continuaran reclamant un finançament just i unes inversions dignes

La cambra aprova per unanimitat una declaració institucional per a mantindre l'agenda valenciana de reclamacions al Govern central.

Les Corts
Les Corts / Manuel Bruque (Efe)

Les Corts han aprovat per unanimitat una declaració institucional per a "reafirmar la vigència de totes les resolucions aprovades per la cambra que tenen per objectiu visibilitzar l'agenda valenciana per un finançament just, unes inversions dignes i el reconeixement dels dèficits acumulats".

En la iniciativa, les Corts recorden que al llarg d'aquesta legislatura han reivindicat de manera unànime al Govern central un sistema de finançament "just" i unes inversions "dignes", uns acords que, assenyala el text, han congregat "consensos socials amplis, incloent-hi municipis, sindicats, empresariat, universitats, entitats socials i societat civil".

Així mateix, remetran al nou Govern de l'Estat, dirigit pel socialista Pedro Sánchez, les declaracions institucionals i resolucions aprovades en el ple de la cambra autonòmica per a "reclamar al nou Govern que treballe amb l'objectiu acabar amb la discriminació històrica als valencians".

Un dels ministres que haurà de fer front a les reivindicacions valencianes serà José Luis Ábalos, nomenat ministre de Foment recentment .

També et pot interessar

stats