Les Corts comencen nou cicle parlamentari

Ja es coneixen tots els noms de síndics, síndiques i membres de la mesa, a l’espera de Podem i Vox.

VÍDEO | Les Corts comencen nou cicle parlamentari

Podem designarà els portaveus de les Corts, els adjunts i qui serà la secretària primera de la mesa del parlament valencià, per votació telemàtica del Consell de la Ciutadania, que es tancarà aquesta nit. Per la seua part, Vox esgota el termini i triarà síndic i adjunts en els pròxims dies.

Són els dos únics grups parlamentaris que encara no han anunciat qui ocuparà llocs de responsabilitat en la desena legislatura de les Corts, que s'inicia aquest dijous amb la sessió de constitució.

El PSPV, el PP i Compromís han apostat per la continuïtat en síndics i síndiques a les Corts. Manuel Mata hi seguirà com a veu dels socialistes, però aquesta vegada els adjunts seran Carmen Martínez, Alfred Boix i Sabina Escrig.

Isabel Bonig també repetirà com a síndica dels populars, amb el suport de la ja experimentada Eva Ortiz, Elena Bastidas i Miguel Barrachina com a adjuntes i adjunt.

Pel que fa a Compromís, també Fran Ferri continuarà com a síndic i estarà acompanyat de Mónica Álvaro, Aitana Mas i Juan Ponce.

Toni Cantó canvia el Congrés per les Corts i serà síndic de Ciutadans, amb tres adjuntes: Merche Ventura, Rut Merino i Yaneth Giraldo.

També et pot interessar

stats