Les Corts carreguen contra la decisió de reduir l'aigua del transvasament Tajo-Segura

El ministeri el redueix de 20 a 7,5 hectòmetres cúbics i pretén destinar-los únicament al proveïment humà.

Les Corts carreguen contra la decisió de reduir l\'aigua del transvasament Tajo-Segura
Les Corts carreguen contra la decisió de reduir l'aigua del transvasament Tajo-Segura

Tots els grups parlamentaris en les Corts han carregat contra la decisió del Ministeri de Transició Ecològica de Teresa Ribera de reduir el transvasament Tajo-Segura de 20 a 7,5 hectòmetres cúbics i destinar-los únicament al proveïment humà, deixant fora a l'agricultura.

Davant d’aquesta situació, el síndic del PSPV en les Corts, Manolo Mata, ha avançat que sol·licitarà una reunió amb la ministra per a traslladar-li la posició de la Comunitat Valenciana. Així mateix, ha demanat que si aquesta mesura es deu a una avaria conjuntural en el canal del posttransvasament en el Camp de Cartagena "que ens ho expliquen bé". "Per als socialistes valencians i murcians és irrenunciable", ha remarcat.

Per la seua banda, la diputada de Compromís Mireia Mollà ha exigit al ministeri que "rectifique de manera urgent" perquè el transvasament Tajo-Segura és "imprescindible per als agricultors del sud". A més, ha suggerit a Ribera que "ocupe el seu temps a derogar la taxa de l’exministra Tejerina per una aigua que no anava a arribar als agricultors del sud d'Alacant".

El diputat del PP José Ciscar ha recordat que la seua formació ja venia advertint que el transvasament Tajo-Segura "patiria un perjudici greu" i ha lamentat la "tebiesa" del president de la Generalitat, Ximo Puig, en aquest tema.

Podem ha explicat que no està ni a favor ni en contra dels transvasaments per si mateixos, encara que creu que cal buscar més "alternatives" per a fer front al canvi climàtic. No obstant això, el seu síndic, Antonio Estañ, ha assenyalat que igual que no estan a favor d'aeroports sense avions, tampoc ho estan de "transvasaments sense aigua".

Des de Ciutadans, el diputat Emigdio Tormo ha qualificat "d’inaudit" que el transvasament Tajo-Segura tinga capacitat per a transvasar aigua per al consum humà però no per al reg. Al seu parer, "algú no està fent els deures i hi ha un error bàsic de concepte".

També et pot interessar

stats