Les Corts augmenten la protecció a qui denuncie males pràctiques administratives

Llum verda al sistema d'alertes informàtiques Satan per a previndre casos de corrupció.

Sessió d'aquest dimecres de la Comissió de Justícia, Governació i Administració Local de les Corts
Sessió d'aquest dimecres de la Comissió de Justícia, Governació i Administració Local de les Corts

Les Corts han acordat que la llei d'inspecció general de serveis i del sistema d'alertes per a la prevenció de males pràctiques en l'administració de la Generalitat incloga una protecció més gran per a les funcionàries i funcionaris que decidisquen denunciar o alertar de possibles males pràctiques. 

El debat que s'ha celebrat aquest dimecres a la Comissió de Justícia, Governació i Administració Local de la cambra ha donat també llum verda a Satan, el sistema d'alertes informàtiques per a previndre casos de corrupció en el si de l'administració autonòmica que va presentar la Conselleria de Transparència l'any passat. Es tracta d'un "canal segur i accessible" que permetrà formular denúncies i generarà alertes d'irregularitats i que "garantirà la confidencialitat i protecció de qui l'utilitze". 

PSPV, Compromís i Podem han quedat satisfets per les millores introduïdes en una llei que, al seu parer, contribuirà a evitar que es tornen a repetir casos de corrupció com els que van ocórrer durant els governs del PP a la Comunitat Valenciana. Els populars consideren que la norma és "innecesària" perquè ja existeix una "amanida d'organismes" que tenen la mateixa funció i, per tant, se  solaparan les competències. Aquest mateix argument ha presentat Ciutadans, que creu que per a lluitar contra la corrupció fa falta "voluntat política" i recursos.

També et pot interessar

stats