Les Corts aproven la tramitació de la llei sobre les diputacions de Podem

Tots els grups, menys el PP, han votat a favor de la proposició per a definir les competències de les corporacions provincials.

Les Corts aproven la tramitació de la llei sobre les competències de les diputacions
Les Corts aproven la tramitació de la llei sobre les competències de les diputacions / Les Corts

Tots els grups de les Corts, a excepció del PP, han votat a favor de tramitar la proposició de llei de Podem sobre les competències de les diputacions provincials. Aquesta proposició pretén definir quines competències corresponen a les corporacions provincials i regular-ne les relacions amb la Generalitat.

 

El debat ha quedat marcat pel record als casos de corrupció en què s'han vist implicades aquestes institucions i l'advertiment dels populars que és una "ocurrència" per a augmentar el poder autonòmic i iniciar un "procés de desconnexió".

El portaveu de Podem, Antonio Estañ, ha recordat que les corporacions provincials han sigut "l'epicentre de casos tan greus com Taula, Brugal o el de Carlos Fabra", i han teixit "xarxes clientelistes". "Hui dia no podem eliminar-les com desitjaria el meu grup", ha dit Estañ, però sí "superar-ne el model" i centrar-ne l'activitat en el seu objectiu fonamental de suport als xicotets municipis.

El diputat del PP Manuel Pérez Fenoll ha destacat que les diputacions són les institucions més pròximes als ajuntaments i compleixen "una funció irreemplaçable" per a garantir la prestació de serveis i donar cobertura jurídica i tècnica als ajuntaments més xicotets.

 

La diputada de Compromís Mònica Álvaro ha subratllat que el seu partit opta, no per superar el model actual de diputacions, sinó “per l'eliminació", i ha criticat la gestió feta en aquesta legislatura en les de Castelló i Alacant. 

En el PSPV, Alfred Boix ha assenyalat que comparteixen l'objecte d'aquesta llei i que ara cal treballar per a aconseguir un consens, i ha incidit que cal treballar per l'eficiència. Finalment, el diputat de Ciutadans Toni Subiela ha qualificat la proposta d'"engany i mentida" perquè, al seu entendre, "no arreplega un nou model per a aquestes institucions ni les buida".

També et pot interessar

stats