Les Corts aproven aquesta setmana els pressupostos de 2021

Els comptes tiraran avant amb els vots del Botànic i podrien sumar els de Ciutadans.

Imatge d'arxiu de les Corts
Imatge d'arxiu de les Corts / Inma Caballer (Corts)

Aquest dilluns comença al ple de les Corts el debat sobre els pressupostos de la Generalitat per al 2021, que es votaran i s’aprovaran dimecres, ja que tenen els vots favorables dels grups del Botànic.

El Partit Popular i Vox votaran en contra dels comptes, però el vot de Ciutadans encara està enlaire. La formació liberal continua negociant amb el PSPV, Compromís i Unides Podem per a arribar a un acord parlamentari ampli.

Durant el debat en comissió de les més de 2.400 esmenes presentades pels grups ja s'han aprovat diverses propostes de Ciutadans, la qual cosa podria facilitar el suport als pressupostos.

Tot i que els socialistes es mostren més flexibles a l'hora de sumar aquests vots, els seus socis de govern han manifestat recels al suport del partit que lidera Toni Cantó. El principal obstacle de la negociació amb Ciutadans és la proposta fiscal que planteja la baixada d'impostos a rendes de menys de 50.000 euros.

En l'últim ple de l'any, que se celebrarà de dilluns a dimecres, s’aprovarà tant els pressupostos com la llei d'acompanyament, i el decret llei que actualitza les retribucions dels treballadors públics i del Consell.

També et pot interessar

stats