Les Corts aproven la proposta de Podem en la comissió sobre el finançament de PSPV i Bloc

PP i Ciutadans proposaven la compareixença de Ximo Puig, Mónica Oltra i Rodríguez Zapatero

L’exgerent d'una de les empreses presumptament implicades, Alberto Gomar, en una compareixença judicial
L’exgerent d'una de les empreses presumptament implicades, Alberto Gomar, en una compareixença judicial / Efe

Els grups parlamentaris de les Corts han aprovat aquest dijous el pla de sessions proposat per Podem per a la comissió que investigarà el presumpte finançament irregular del PSPV i el Bloc durant els anys 2007 i 2008 i la relació de l'empresa Crespo Gomar amb les administracions públiques.  Els grups han rebutjat les altres propostes, presentades per PP i Ciutadans. 

Podem, que presideix aquesta comissió d’investigació, demana que hi compareguen entre d'altres el diputat del PP José Ciscar (que va ser el denunciant del presumpte cas de finançament irregular) i els exgerents de les empreses que hi estarien implicades, Alberto Gomar i José Crespo. 

En el calendari també estan inclosos  l'exsecretari general del PSPV, Joan Ignasi Pla, i l'exalcaldesa d'Alacant, Sonia Castedo, a més de l'empresari Enrique Ortiz i l’exalcalde de Gandia, Arturo Torró. Figuren també el president de les Corts, Enric Morera (que era president del Bloc en l'època investigada) i els exalcaldes de Gandia, José Manuel Orengo, i de Benidorm, Agustín Navarro. 

A més, Podem sol·licita la documentació lliurada el 22 de novembre del 2016 en les dependències del grup de blanqueig de capitals de la brigada provincial de la policia judicial de València i documents relacionats amb les empreses implicades, les adjudicacions, convocatòries de subvencions i contractes de les diferents administracions públiques . 

Les compareixences començaran el 10 de desembre, segons el calendari acordat entre els grups. 

El pla de treball del PP plantejava que hi compareguen Ximo Puig, Mónica Oltra, Enric Morera, les exministres Cristina Narbona, Beatriz Corredor i Leire Pajín, l’exdirectora general de Consum Etelvina Andreu, responsables i treballadors de l'empresa Crespo Gomar i els exalcaldes socialistes de Gandia, José Manuel Orengo i Josefa Frau.

Ciutadans hi afegia  els noms de l'expresident Zapatero, el ministre Ábalos, l'exministre Bernat Soria i la diputada de Compromís Mireia Mollà.

També et pot interessar

stats