Les Corts aproven els pressupostos de la Generalitat per a 2020

El debat sobre els comptes públics evidencia la polarització entre els grups del Botànic i l'oposició.

VÍDEO | Les Corts aproven els pressupostos de la Generalitat per a 2020

Després de dos dies de debat intens i d'una llarga votació, les Corts han aprovat els pressupostos de la Generalitat per a 2020 amb el suport dels tres grups que conformen el govern del Botànic, majoria en la cambra. Són 52 vots a favor i 44 en contra, els de l'oposició, que els considera "irrealitzables". 

Els comptes, els primers de la legislatura i els cinquens consecutius que elabora un Consell del Botànic, pugen a quasi 17.000 milions d'euros. La xifra és un 1,6% superior a la de 2019. 

De nou, inclouen una partida reivindicativa de 1.325 milions d'euros i, segons el govern valencià, blinden l'estat del benestar. Les partides més importants es destinen a les conselleries de Sanitat, Educació i Igualtat. 

Després de l'aprovació, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha dit en À Punt NTC que són "els pressupostos més socials de la història" i que "ajudaran al creixement, l'ocupació i el benestar dels valencians i de les valencianes".

El debat dels pressupostos ha posa punt final a dos mesos de tramitació i evidencia les postures irreconciliables que tenen, ara per ara, els grups del Botànic i l'oposició. Durant aquests dies, en les dues parts del debat s'han llançat contínues acusacions i retrets. 

PSPV, Compromís i Unides Podem han destacat que, per cinqué any consecutiu, els comptes s'han aprovat en temps i forma, i això dona estabilitat. L'oposició ha sigut molt critica amb els pressupostos, que qualifica de "falsos", i acusen el Botànic de no haver volgut negociar la major part de les més de 1.800 esmenes presentades. 

També et pot interessar

stats