Les Corts aproven el pacte anti-Vox

La proposta ha comptat amb els vots a favor de tots els grups excepte Ciutadans, els diputats del qual han abandonat l'hemicicle.

VÍDEO | Les Corts aproven el pacte anti-Vox

El ple de les Corts ha aprovat aquest dimecres l’anomenat pacte anti-Vox. Una iniciativa que rebutja l’adopció de qualsevol tipus d’acord, explícit o implícit, amb formacions polítiques que propugnen l’eliminació o minorització de les mesures de protecció de la dona que recull el Pacte valencià contra la violència masclista, que van signar tots els grup el desembre de 2017.

La proposta ha comptat amb els vots a favor de PSPV, Compromís, Podem i el Partit Popular, mentre que els diputats i diputades de Ciutadans han abandonat l'hemicicle en protesta per la votació. 

Ciutadans recorrerà contra la votació al TSJCV

La formació taronja havia presentat dues esmenes que la cambra ha desestimat per presentar-se fora de termini, segons ha explicat el president de les Corts, Enric Morera. Aquestes esmenes demanaven canviar el concepte “terrorisme masclista” pel de “violència masclista” i afegir que els pactes no es puguen fer tampoc amb formacions que no han signat el pacte d’estat contra la violència de gènere, en al·lusió a Podem. 

  

La diputada de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, ha anunciat un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) contra una votació que considera una “farsa”. El mateix qualificatiu ha empleat el candidat autonòmic de la formació Toni Cantó, que acusa el govern del Botànic de doble moral i d’estar en el poder gràcies al suport d’un partit que no ha signat el pacte d’estat contra la violència masclista. 

La proposició no de llei aprovada per les Corts, a iniciativa del PSPV, reivindica les mesures contingudes en el Pacte valencià contra la violència de gènere per a combatre el terrorisme masclista, el problema més greu que pateix actualment la societat espanyola i valenciana, que té el seu caldo de cultiu en una cultura i educació profundament antidemocràtica i que parteix de la idea de la superioritat de l’home sobre la dona”.

A més, els signants dels document manifesten “la seua repulsa a totes les manifestacions d’aquesta violència, el seu compromís amb les víctimes i declaren la tolerància zero amb els maltractadors” i “expressen el seu rebuig a qualsevol posicionament polític que propugne l’eliminació o minoració de les mesures de protecció de la dona davant de la violència masclista, així com el drama social i les conseqüències que té per a les víctimes”.

També et pot interessar

stats