Les Corts aproven la modificació de la llei valenciana de senadors territorials

La proposta planteja agilitzar el procediment d'elecció si coincideixen eleccions autonòmiques i generals

Les Corts aproven la modificació de la llei valenciana de senadors territorials
Les Corts aproven la modificació de la llei valenciana de senadors territorials

El ple de les Corts aprovarà aquest dimecres la modificació de la llei valenciana de senadors territorials, proposada per tots els grups tret de Vox. L'objectiu és evitar que si coincideixen eleccions autonòmiques i generals, la Comunitat Valenciana es quede sense nomenar a temps als seus senadors, com va ocórrer després dels comicis de passat mes d'abril.

La proposta planteja també agilitzar el procediment d'elecció d'aquests senadors, i suprimir tots els articles de la llei de 2016 referits la revocació que va anul·lar el Tribunal Constitucional.

Ja dijous, el ple votarà l'elecció d'Ángel Luna com a síndic de greuges i avalarà les candidatures de Marc Pallarés, Vicente Cutanda i Rosa Yagüe per a ser membres del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. També es cobrirà la vacant en el Consell Valencià de Cultura (CVC) per la renúncia de Francesc Sanguino, per a la qual s'ha proposat l'actriu i exdiputada al Congrés per Podem, Rosana Pastor.

Última sessió de control a Ximo Puig

L'últim ple ordinari inclou així mateix l'última sessió de control al president del Consell, Ximo Puig, i als consellers abans que acabe l'any. El ple finalitzarà amb la votació d'una proposta conjunta de tots els partits llevat e Vox perquè les Corts manifesten el seu compromís amb la lluita feminista i acorden la declaració de l'emergència feminista en tot el territori valencià.

Després només quedarà un ple més, del 18 al 20 de desembre, per a aprovar els pressupostos de la Generalitat de 2020.

També et pot interessar

stats