Les Corts aproven la creació d’un pla d’ajudes per a persones autistes i les seues famílies

Actualment no hi ha un registre oficial de casos en la Comunitat Valenciana.

Diputats i diputades posen aquest dilluns davant les Corts amb samarretes en suport de les persones amb trastorn de l’espectre autista
Diputats i diputades posen aquest dilluns davant les Corts amb samarretes en suport de les persones amb trastorn de l’espectre autista / @salmebe

Tots els grups parlamentaris de les Corts han aprovat per unanimitat la creació d’un pla autonòmic que garantisca els recursos necessaris per a les persones amb trastorn de l’espectre autista i les seues famílies, a proposta de Ciutadans.

“Es tracta d’un col·lectiu que no deixa de créixer any rere any i que necessita serveis especialitzats de tipus conductual, educatiu, residencial i ocupacional”, ha explicat el diputat Jesús Salmerón (Cs). Actualment no hi ha un registre oficial de casos en la Comunitat Valenciana, per la qual cosa la Comissió de Política Social i Ocupació de les Corts ha aprovat una proposició no de llei per a elaborar un registre estadístic de persones amb aquesta afecció.

Salmerón ha assegurat que quasi mil menors valencians estan encara en llista d’espera per a rebre atenció especialitzada. A més, ha dit que figures com la de l’assistent personal, contemplada en la Llei de dependència, “estan infrautilitzades per la descoordinació entre diferents conselleries”.

També et pot interessar

stats