Les Corts aproven citar Camps, Costa, Rus i González Pons en la investigació del cas Taula

La comissió dona llum verda al pla de treball conjunt presentat pels partits del pacte del Botànic

Imatge de la comissió d'investigació del cas Taula
Imatge de la comissió d'investigació del cas Taula / Imma Caballer (Corts)

La comissió d'investigació de les Corts sobre la contractació de la Generalitat amb la trama investigada en el marc de l'operació Taula ha aprovat aquest dilluns el pla de treball presentat pel partits del pacte del Botànic (PSPV, Compromís i Podem). Així, se citarà l'expresident Francisco Camps, l'exsecretari general del PPCV Ricardo Costa o l'eurodiputat del PP Esteban González Pons, entre altres. La proposta ha tirat avant amb l'abstenció de Ciutadans i el vot en contra del PP, que ho veu "recurrible" perquè és "impossible" estudiar la documentació demanada en el termini donat per a preparar les compareixences.

S'obri ara un termini de 20 dies hàbils perquè es remeta la documentació sol·licitada i es dona un altre termini, a partir d'aleshores, per a estudiar-la. Els grups han acordat demanar a la Mesa de les Corts que s'habilite gener per a començar amb les compareixences.

Compareixents 

El partits del Botànic plantegen que, a més de Camps, Costa o Pons, hi compareguen Álvaro Pérez, conegut com El Bigotes; l'expresident de la Diputació de València, Alfons Rus; l'exgerent d'Imelsa, Marcos Benavent; els exconsellers del PP, Rafael Blasco, Trini Miró i Alejandro Font de Mora; l'exgerent de la Fundació Jaume II el Just, Vicente Burgos; l'exdirigent del PPCV, David Serra; l'exconseller delegat de Ciegsa, Máximo Caturla, i el directiu Miguel Barranca; i responsables de les empreses Trasgos i Engloba. També citen tres persones "relacionades amb la investigació i la denúncia" del cas: la coordinadora d'EUPV, Rosa Pérez Garijo, i els periodistes Juan Nieto i Loreto Ochando. Aquests seran els primers a acudir a la comissió.

Documentació

Se sol·licita documentació i informes relacionats amb la Fundació Jaume II el Just (escriptures, estructura, organigrama, informes d'Intervenció, d’Hisenda, del CJC i de la Sindicatura de Comptes, comptes anuals, informes de gestió i auditoria independent, pressupostos, actes de reunions, correus electrònics, expedients de compres i contractacions, relació de proveïdors, despeses en dietes, viatges i regals, entre altres).

També es demana a la Generalitat còpia dels expedients de contractació de tots els organismes dependents, des del 2003 al 2015, amb més de 30 empreses. Plantegen que l'esquema del debat siga de pregunta-resposta i precisen que per a aconseguir els objectius previstos "s'exigirà als compareixents que contesten de forma clara i concreta a les preguntes formulades pels grups".

També et pot interessar

stats