El PP, PSPV i Compromís aprovaran el II Pacte contra la violència masclista amb l’oposició de Vox

Serà la primera vegada en la legislatura que els socis de govern difereixen

En imatge, el ple de les Corts des de la bancada de l'oposició
Ple de les Corts en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Les Corts votaran, previsiblement aquest dijous, instar el Consell a aprovar el II Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista, i que siga fruit de l'acord entre administracions, entitats socials, organitzacions de dones, partits i agents socials. La resolució tirarà avant a proposta del PSPV-PSOE amb els vots a favor del Partit Popular i Compromís que s’hi han mostrat d’acord de la renovació d’aquest compromís quan el Grup Socialista ho ha proposat durant el primer debat parlamentari de la legislatura aquest dimecres. 

Només s’ha mostrat en contra Vox que, seguint la seua línia habitual, ha optat per desmarcar-se’n, com ja va fer l’edició anterior. La seua síndica, Ana Vega, ha defés que la posició del partit “ha sigut clara sempre” i que no han participat en els pactes contra la violència de gènere nacionals, autonòmics ni locals, perquè “sempre han dit que la violència no té gènere”. Serà el primer assumpte en què els socis del govern valencià votaran de manera diferenciada en aquesta legislatura. 

Moció contra l’amnistia

Així mateix, aquest dijous també s’aprovarà d'una moció presentada pel PP, partit majoritari, que rebutja “qualsevol classe d'amnistia o indult generalitzat” i reclama acords d'estat en les negociacions sobre el futur govern d'Espanya per a evitar el “xantatge dels independentistes” o una repetició electoral.

La proposta rebutja de ple tramitar qualsevol eventual llei d'amnistia, de manera semblant a la que va tirar avant dimarts al Senat amb els vots de PP, Vox i Unió del Poble Navarrés (UPN). La valenciana s'ha debatut aquest dimecres i s'aprovarà aquest dijous gràcies a la majoria absoluta que sumen els populars amb Vox, ja que en aquest assumpte els socis de govern sí que van a l'una. 

L'encarregat de presentar i defendre la moció des del faristol ha sigut el síndic del PP, Miguel Barrachina, que ha tractat d'afegir els socialistes valencians en la croada contra l'independentisme, amb l'argument que una possible amnistia és un doble greuge per als valencians. Però des de l'oposició, tant PSPV com Compromís han carregat contra els socis del Consell per estar més pendents de temes d'estat que dels que preocupen els valencians. 

També et pot interessar

stats