El corredor mediterrani tindrà un pla d’acció al final de l'any

Josep Vicent Boira, nou comissionat del govern per a la infraestructura, vol assegurar-se que estiga acabada en 2025.

El corredor mediterrani tindrà un pla d’acció al final de l\'any
El corredor mediterrani tindrà un pla d’acció al final de l'any

El corredor mediterrani comptarà, al final de l'any, amb un pla d’acció que concretarà terminis, inversions i obres per a la Comunitat Valenciana, Catalunya, Múrcia i Andalusia. El nou comissionat del govern per al corredor i exsecretari autonòmic d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Josep Vicent Boira, ha anunciat, en declaracions a À Punt Notícies, l'acceleració de les obres d'aquesta infraestructura, vital per a l’economia valenciana i de tota la zona mediterrània d'Espanya. En paraules de Boira "al final de l’any i principi del que ve, tindrem clars terminis, inversions i obres."

Aquest pla d’acció permetrà prioritzar les inversions i avançar projectes que poden millorar molt el trànsit de mercaderies i reduir el temps de viatge per als passatgers. El comissionat dirigirà, des de València, l’execució de les obres, i ja analitza tots els trams que queden pendents. 

Inversions reduïdes 

El comissionat ha explicat que "amb inversions reduïdes es pot avançar molt i amb inversions grans es poden fer coses grans com, per exemple, el túnel passant de València o la via Almeria-Múrcia, que no existeix". El tram entre Tarragona i Castelló és un altre dels exemples que hi posa el comissionat. En aquest cas, amb una inversió relativament baixa s’aconseguiran beneficis importants tant per als passatgers com per al trànsit de mercaderies. Per tant, és previsible que siga una de les obres que s’acceleren en aquest pla d’acció que estarà acabat en els pròxims mesos.

També et pot interessar

stats