Correa es desvincula de les contractacions de la Gürtel per les quals està imputat Camps

L'exdirectora general de Promoció Institucional, Dora Ibars, descarrega la responsabilitat dels contractes en els tècnics.

El líder de la trama Gürtel, l'empresa Francisco Correa
El líder de la trama Gürtel, l'empresa Francisco Correa

El cap de la Gürtel, Francisco Correa, s'ha desvinculat de les contractacions de la Generalitat amb Orange Market, la filial valenciana de la trama, en la peça on s'ha imputat l'expresident Francisco Camps. 

El magistrat instructor de l'Audiència Nacional, José de la Mata, investiga la contractació de la Guia de la Comunicació de la Generalitat del 2005 i d'un estand de Fitur el 2009.

Correa ha declarat que no seguia el dia a dia dels contractes d'Orange Market, i ha descarregat la responsabilitat en els seus empleats, Álvaro Pérez, El Bigotes, que compareix dijous en la causa, i Pablo Crespo, que ahir dilluns va desvincular-se d'aquesta contractació. 

El líder de la trama Gürtel, que ha sigut traslladat des de la presó, ha explicat que a penes coneixia Camps i que només va coincidir amb ell un parell de vegades. 

Dora Ibars descarrega la responsabilitat en els tècnics

Després de Correa ha comparegut l'exdirectora general de Promoció Institucional de la Generalitat, Dora Ibars, també com a imputada. 

Ibars ha explicat que va signar el contracte de Fitur sense conéixer el seu contingut i ha traslladat la responsabilitat de la seua elaboració en els caps de servei i els tècnics "que feien molt bé el seu treball".

Les compareixences han tingut lloc l'endemà que l'exsecretari general del PP de la Comunitat Valenciana, Ricardo Costa, ratificara la seua acusació contra Camps, com a responsable d'ordenar els contractes. Crespo però, va exculpar l'expresident, que declarà divendres com a imputat. 

Francisco Camps té oberts dues causes més en jutjats valencians per possibles irregularitats en la visita del papa a València el 2006, i per les adjudicacions del circuit de Fórmula 1 en l'anomenat cas Valmor. 

També et pot interessar

stats